Gazdasági, környezeti és társadalmi fenntarthatóság

A Tükörterem Egyesület korábbi kutatásának fontos és könnyen belátható tanulsága, hogy a civil szervezetek finanszírozási helyzete kulcstényező a szervezet fennmaradásának, további fejlődésének tekintetében. Azt már talán egy fokkal bonyolultabb látni, hogy Magyarországon a civil szféra nagy része számára a fejlődés nem döntés vagy akarat kérdése, a legtöbb esetben az anyagi források nem adottak, sok esetben a fennmaradás is keresztfinanszírozással, átmeneti megoldásokkal érhető el. Az anyagi feltételek megléte ugyan szükséges, de nem elégséges feltétele a rövidtávú fenntarthatóságnak sem.

A fenntarthatóság nem csupán a pénzügyi helyzetről és annak alakulásáról szól, sőt a fenntarthatóság leggyakrabban, mint környezeti szempont jelenik meg a szervezetekkel kapcsolatban megmutatva azt, hogy a formációk tevékenysége hogyan illeszkedik a környezetébe.

Általában a szervezetek fenntarthatóságát három dimenzió mentén: gazdasági, környezeti és társadalmi viszonylatban értékelik. Pohl (2006) munkájában egy olyan összefoglaló indexet javasol, amelyben a fenntarthatósági mérési kategóriák a következőkből állnak össze:

Pohl (2006) a fenntarthatósági indexét egy svéd nagyvállalat (ITT Flygt) gyakorlati tapasztalatai alapján építi fel, az ismérvek tekintetében a hagyományosnak nevezhető gazdasági – környezeti – társadalmi kategóriákkal számolva.

Pohl, E. (2006): Towards Corporate Sustainable Developmnet – The ITT Flygt Sustainability Index, Mälardalen University Press Licentiate Theses No 65. ISBN 91-85485-18-7

A bejegyzés trackback címe:

https://ujcivil.blog.hu/api/trackback/id/tr5013369435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Új generáció és Civil szerveződések

Ez a blog egy kutatás részeként íródik, amely 2017 őszén indult. A kutatás a civil szerveződések rekrutálási gyakorlatával, ezen belül elsősorban az új generációk bevonásával foglalkozik. Célunk ezen a felületen bemutatni a kutatás eredményei mellet a folyamatot, a kutatócsoport munkáját a tervezéstől a visszacsatolásig.

Friss topikok

süti beállítások módosítása